Av. Melda ŞENTÜRK

Ortak Avukat
[email protected]

 

Av. Melda Şentürk, hukuk lisans eğitimini 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamış, 2010 yılında National University of Singapore’da Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olarak mesleki yaşamına devam etmektedir.

 

Av. Melda Şentürk, uluslararası tahkim dahil olmak üzere sınır ötesi işlemler, uluslararası sözleşmeler ve uluslararası uyuşmazlıkların çözümü hukukunda sağlam bir deneyime sahiptir. Bu deneyimi, Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki kariyeri boyunca üstlendiği bağımsız danışmanlık ve hukuk departmanı yöneticiliği gibi rollerle kazanmıştır. Türk-Yabancı yatırım projelerinin ve iştiraklerin şirket avukatı olarak Çin, Hong Kong, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'deki işleriyle ilgili danışmanlıklar vermiş; ve İspanya'daki müvekkillerinin uluslararası girişimleri için danışmanlık yapmıştır. Çalışma alanı ağırlıklı olarak uluslararası ticaret anlaşmaları, denizaşırı yatırımlar, birleşme ve devralmalar, kurumsal yönetişim ve uluslararası uyuşmazlık çözümlerine odaklanmaktadır.

 

Av. Melda büromuzun yabancı müvekkil portföyünü yönetmektedir ve uluslararsı nitelikte konularda müvekkillerimize İngilizce, Çince, İspanyolca ve Fransızca dillerinde hukuki danışmanlık vermektedir.